01 dec

Episode 1

Der var engang – i en verden, der minder lidt om vores – nogle fredelige og veltilfreds mennesker, som havde helt almindelige ting at gøre.

Jeg har glemt, hvad deres land hed, men det mindede lidt om vores, og det lå lige midt i verden, så lad os for nemhedens skyld kalde det ”Danmark”, men for at undgå sammenblanding med det Danmark, du og jeg kender, konsekvent sætte det i anførselstegn.

Det var i grunden mærkeligt, at ”danskerne” (det har jeg valgt at kalde dem, der boede i ”Danmark”) var fredelige og veltilpasse, for de brugte det meste af deres dag på at køre i busser sammen med mennesker, de ikke kendte, stå i lange køer i dagligvarebutikker med mærkelige navne, såsom Fakta (var alle andre butikker mon ufaktuelle?), og læse ligegyldige artikler på ligegyldige internetsider om, at alle andre mennesker klarede sig bedre, havde det bedre og så bedre ud, end dem selv.

I tiden mellem de overfyldt busser og de lange køer var langt de fleste ”danskere” indlagte til at sidde i åbne kontormiljøer, udfylde bureaukratiske formularer og deltage i ”brainstorms” – en øvelse, hvor man ikke må være forberedt, men alligevel skal lade som om, man er det.

Der var ikke rigtig nogen, der vidste, hvorfor de var havnet netop dér; de havde bare til deres jobsamtale brugt tilfældige selvopfundne ord: Agil, selvstarter, en dygtig netværker og den slags.

I tiden mellem de lange køer og de overfyldte busser handlede det for de fleste ”danskere” om at nå så meget som muligt, så hurtigt som muligt, for at tilbringe så lidt tid som muligt sammen med dem, man – af en eller anden grund, mere eller mindre frivilligt – delte sit hus sammen med.

Så alt var godt i ”Danmark”, og derfor var de fleste ”danskere” fredelige og veltilfredse. Men historien tager snart en uventet drejning, så følg med i morgen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *