10 dec

Episode 10

Da ”danskerne” endelig fandt en dagligvarebutik med et mærkeligt navn, fandt de også ud af, at de ikke var de eneste, der havde besluttet sig for at handle nu. Og de var heller ikke de eneste, der troede, at det aldrig ville blive dagligdag igen. Alle ”danskerne” havde besluttet sig for at købe ting, som de slet ikke havde brug for i deres dagligdag.

Flere års forbrug af toiletpapir, støvmasker, assorterede konservesdåser med tvivlsomt indhold og gær. Mange ”danskere” undrede sig over, at de helt automatisk købte gær, og nogle overvejede, om det mon kunne være et bager-urinstinkt fra deres glorværdige fortid som brødbagende verdensherskere.

(Den simpleste forklaring på det med gæren er nok, at man toogtyve år forinden havde oplevet en omfattende strejke, der blandt andet betød, at dagligvarebutikkerne med de mærkelige navne ikke fik leveret varer. Denne krise var senere blevet døbt ”gærkrisen”, så gær og krise var to ord, der ligesom hørte sammen i ”danskernes” bevidsthed. Det er en helt anden historie, men åbenbart en, som de færreste kunne huske.)

Følg med i morgen, hvor “danskerne” kommer hjem fra deres spontane indkøbstur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *