22 dec

Episode 22

Tilbage i begyndelsen af krisen havde ”Mette” og ”Søren” og deres venner opfordret alle ”danskere” til at tage ansvar – og nu pegede pilen på dem selv.

”Nogen” havde begået en fejl (ja, faktisk handlet ulovligt), og derfor måtte den samme ”nogen” også tage ansvar. Det var stort set alle ”danskere” enige om.

Tidligere på året havde de af ”danskerne” valgte ledere faktisk sat sig for at undersøge en anden magtfuld ”danskers” ulovlige handlinger ved at nedsætte en kommission (det er en voksenudgave af børnehavepædagogen, der spørger, hvem der startede). Måske var tiden nu inde til at nedsætte endnu en kommission. Ja, måske var tiden faktisk inde til en rigsret (og snart også en helt særlig risret) – både for den ene, den anden og ”nogen”.

På et tidspunkt besøgte ”Mette” et par af de ”danskere”, som var blevet meget hårdt ramt af den forkerte beslutning, som ”nogen” havde taget – og hun blev meget berørt af situationen. Hun kunne godt se, at der var noget, som var gået i stykker.

Der var ganske vist nogle ”danskere”, som ikke troede på, at hendes følelser var ægte. Måske skyldtes det, at de aldrig selv havde begået fejl, som de fortrød, eller at de bare ikke havde lyst til at fremstå som sympatiske mennesker med følelser. Det sidste må man jo respektere, selvom det kan virke som et lidt mærkeligt ønske.

Der er nu kun to dage til juleaftensdag, og situationen ser (som altid i disse julekriser) håbløs ud.

Bliver det jul i år? Bliver det hvid jul? Når vi den sene juleaftensgudstjeneste? (Hvis ikke, så bare rolig: den bliver formentlig livestreamet, så du kan se den, når du har lyst.)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *