04 dec

Episode 4

Den mand eller kvinde, som boede meget, meget langt væk fra ”Danmark”, og som på den ene eller anden måde var kommet for tæt på en flagermus, blev syg. Og så blev hans eller hendes familie og venner syge. Og for at gøre en lang historie kort, så risikerede hele verden pludselig at blive syge, selvom meget få af dem nogensinde havde været i tæt kontakt med en flagermus.

I ”Danmark”, hvor det på tidspunktet for vores fortællings begyndelse som nævnt havde regnet i et halvt år, havde man relativt kort tid forinden valgt en ny leder. Hvad hun hed, er uvigtigt, men for nemhedens skyld kan vi kalde hende ”Mette” (i anførselstegn, naturligvis, fordi der ikke er nogen forbindelse til den verden, du og jeg lever i).

”Mette” var meget begavet og ledte ”Danmark” i fred og ro – mest af alt fordi hendes politiske modstandere havde travlt med at bekrige hinanden og dele sig i mindre og mindre fraktioner. Men det er en helt anden historie.

En dag ringede ”Mettes” telefon. Det var en mand, som kun de færreste ”danskere” på daværende tidspunkt kendte, og som ”Mette” heller aldrig havde hørt om. For nemhedens skyld kan vi allerede nu kalde ham ”Søren”, med fare for at det hele begynder at lyde som en lær-at-læse-bog fra folkeskolen.

Det, som ”Søren” sagde, skulle vise sig at få stor betydning for alle ”danskere”.

Følg med i morgen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *